Część spotkań odbyła się w szkole, ale od połowy listopada spotykaliśmy się już online. Zarówno podczas spotkań szkolnych, jak i internetowych nie zapomnieliśmy o przyjemności przygotowywania pysznych dań.
Zaczęliśmy od słodkiej przekąski na deszczowe dni, czyli wafli tortowych przekładanych masą kajmakową. Oj, było naprawdę słodko. Następnie przygotowaliśmy ciasto na ciasteczka maślane według przepisu. Wyrabialiśmy ciasto w szkole, z którego dzieci wspólnie z rodzicami w domu wypiekali cudne ciasteczka. Nie tylko słodkości gościły na naszych zajęciach. Przygotowaliśmy także śniadaniową pastę twarogową ze szczypiorkiem i rzodkiewkami oraz sałatkę jarzynową, która jest dobra na każdą okazję. Na ostatnich zajęciach w szkole przygotowaliśmy przekąskę na ciepło – panini. Każdy według własnego pomysłu. Było pysznie. Pomimo przejścia na zajęcia zdalne, nadal rozwijaliśmy swoje kulinarne zainteresowania. W domu, z pomocą rodziców i rodzeństwa, przygotowaliśmy: placuszki bananowo – marchewkowe, aromatyczne pierniczki oraz rozgrzewającą, zimową herbatkę. Nie zabrakło też wspólnych rozmów o ulubionych daniach, deserach i przekąskach oraz potrawach wigilijnych i bożonarodzeniowych.